Jeugdtandzorg op wielen voor kinderen op de basisschool in Zoetermeer

Tandenpoetsen zou, net als naar school gaan, een gewoonte moeten zijn voor ieder kind. Daarom bezoekt de kindertandarts van Jeugdtandverzorging Zoetermeer ieder halfjaar de basisschool van uw kind met de Dental Car

Meer informatie aanvragen

De Dental Car

De Dental Car rijdt twee keer per jaar langs diverse basisscholen in Zoetermeer en Benthuizen. Afhankelijk van de leeftijd van uw kind, wordt hij of zij samen met u of met leeftijdsgenootjes uitgenodigd voor een tandartsbezoek in de bus. We maken onderscheid tussen de volgende categorieën:

  • groep 1 en 2

  • groep 3

  • groep 4 t/m 8

Iedere school heeft een eigen tandarts met een eigen assistente die tevens helpen met projecten en lessen over gezond mondgedrag. Mocht het poetsen van uw kind wat moeizaam gaan, dan bieden we u en uw kind ondersteuning d.m.v. extra poetslessen met een kleurtest. Goed poetsen is immers de basis van een gezond gebit.

Röntgenfoto’s

Ten tijde van de eerste halfjaarlijkse controle in groep 6 krijgt u als ouder een uitnodiging om met uw kind naar onze tandartspraktijk te komen. Hij of zij zit dan midden in de wisselperiode. Jeugdtandverzorging Zoetermeer maakt röntgenfoto’s om eventuele gaatjes en gebreken op te sporen. Ook bent u aanwezig bij een poetsles en bespreken we gezamenlijk of er in de toekomst misschien een beugel nodig is. 

Poetsfilmpjes

Zelf je tanden poetsen

Alg. informatie over tandenpoetsen

Icoon telefoon

Goed Poetsen is de basis van een gezond gebit. Neem contact op voor meer informatie over de Dental Car!

Meer informatie?