Peutertandzorg in Zoetermeer

Jong geleerd is oud gedaan. Dat geldt ook voor de verzorging van tanden en kiezen. Bij onze jeugdtandzorg in Zoetermeer maken peuters stapsgewijs kennis met de praktijk, de stoel en het poetsen van het gebit. Is uw kind 2,5 jaar of ouder? Schrijf hem of haar dan nu in. 

Kennismaken met de kindertandarts

Herinnert u zich het eerste tandje van uw kind nog? Inmiddels is uw peuter 2,5 jaar en heeft hij of zij al een heel gebit. Schrijf uw kind in bij Jeugdtandverzorging Zoetermeer voor een goede start van de mondverzorging. In de maand dat uw kind 2,5 jaar wordt, nodigen wij hem of haar dan uit voor een speelse kennismaking met de praktijk. In 3 afzonderlijke afspraken, ook wel de peutergroep genoemd, went uw peuter samen met leeftijdsgenootjes aan het tandartsbezoek. Tijdens deze afspraken ontdekken de peuters alle aspecten van de praktijk, zoals de tandarts, de assistente en de stoel.


Informatie voor ouders
Na afloop van de kennismaking krijgt iedere peuter een poetsrugzakje mee om thuis te oefenen met het tandenpoetsen. Als ouder ontvangt u informatie over de werkwijze van Jeugdtandverzorging Zoetermeer. Bovendien geven wij u tips over het poetsen, de tandpasta, wisselen, duim- en speengedrag, voeding en trakteren. Samen zorgen we voor een goede start van de tandverzorging van uw peuter.


Kosten
De zorgverlening van Jeugdtandverzorging Zoetermeer wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Wij declareren rechtstreeks aan uw zorgverzekeraar.